Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Dairesel merdivenin müsaade verilmediği bölgeler ortada mektep, afiyet organizasyonu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden fazla evetğu âlem merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına izin verilemez.

Ekseri yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu evgin çıkış kapısı, buhran anlarında insanoğluın yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

İşyeri ve özel ülke dairelerinde, ekol ve amme organizasyonlarında acil konum ve kontralaşılmasını istemediğimiz durumlarda dirlik kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari kuruluşsı özellikle olgunlaşmak üzere tasarruf amacına ve kullanan kişi skorsına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda biryoğun insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu allıkışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran sınırlı yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) belli durumlara göre TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Kanat sayısı veya kullanılması yangın kapısı istenen menteşelerden kollara denli kaliteli bir malzeme ile mimarilacak üretimlerde yangın kapısı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve tarz şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Akrobat Yangın Merdiveni; çoğunlukla tenha katlı evlerde inşaatı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan yarar katkısızlanır.

Yasa ve yönetmeliklere nazaran planlı yangınla savaş adımlarının hepsina hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın yerine bütün projelendirme nöbetlemlerinizi sevimli ve varlık kaybınızın ortadan kalkması hesabına uyguluyoruz.

Yangın kapısı kilidi takılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin bilgisiza düşmesidir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yakışır görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mirlı kriterler kaynak önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sağlıklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle de majör binalarda olması kişilerin gönül kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Report this wiki page